Diagnostic. Analiza tipului de ten. Recomandari ritual de intretinere.

diagnostic-cabinet-proestetic

 

Folosim creme de ultima generatie, dar nu realizam ca efectul unei creme poate fi doar psihologic… nu avem cunostintele necesare pentru a constientiza eficienta unui produs. “Lucreaza” sau nu? Suntem multumite ca investim in produse de intretinere scumpe, insa valoarea lor este redusa datorita “terenului arid”.  Nu puteti planta orhidee pe un teren arid, nu?  Asadar nu irositi produse sofisticate pe o piele care nu este pregatita, intrucat eficienta va fi minima. Sunteti multumite psihic ca oferiti pielii ce e mai bun, dar posibil ca pielea sa nu absoarba aproape nimic.

E bine sa va convingeti ca nu irositi timpul platind cu linii fine anii care nu se  “sterg” decat in chirurgie.

Varianta ideala e sa mergeti la un specialist pregatit in domeniu, în masură să vă ofere toate informatiile de care aveti nevoie pentru o piele sanatoasa. Articolele de beauty din revistele glossy (pe care le cititi in pauza de masa) sunt relaxante, insa lasati personalul dedicat sa va ofere informatiile corecte… si nu marketingul direct interesat doar de vanzare.

Consultanța cosmetică este cheia unei rutine de îngrijire corecte a tenului, personalizată și explicată în detaliu, cu recomandări de produse sau tratamente necesare.

Sfaturile și analiza facuta va ajuta să înțelegeti funcționarea pielii în general și a tenului în particular, corelate bineînțeles cu îngrijirea pielii din interior (abordare holistica).

Pe langa aparatura specifica pentru diagnostic profesional (detaliata mai jos), experienta esteticianului joaca un rol important in interpretarea indicatorilor, evaluand corect cauza problemelor, natura lor (de ordin cosmetic sau dermatologic) dar si garantarea/ sau nu a eventualelor tratamente vizate.

Diagnosticul inseamna implicit solutia ideala si raspunsuri pentru toate problemele pielii tale.

As compara diagnosticul cu un joc de puzzle, in care datele se imbina logic, pentru a crea schema perfecta de intretinere si tratament.

 ANALIZA TIPULUI DE TEN

Vom analiza impreuna tot ritualul tau de intretinere, cu explicatiile aferente, pentru ca tu sa intelegi Ce, Cum si De Ce anumite produse functioneaza pe pielea ta, iar altele nu.

RECOMANDARI RITUAL DE INTRETINERE

Contrar asteptarilor, nu-ti vom vinde nici un produs din cabinet. Nu-ti vom recomanda un producator anume (la ProEstetic produsele nu inseamna “nume”, ci ingredienti).

Dar vei pleca cu un bagaj de informatii ca o comoara pentru pielea ta…informatii pe care eu, ca estetician, le-am adunat in ani de zile de studiu si practica.

 

Sistemul profesional de diagnostic este format din:

MICRO-CAMERA DIGITALA COLOR pentru DERMOANALIZA:

ten-incarcat-puncte-negre

Microscop digital profesional cu putere de marire de 400x, ce permite vizualizarea,fotografierea sau inregistrarea celor mai mici detalii, in rezolutie high.

camera

 

 

 

 

 

 

 

 

Acuratetea si performanta sa de marire permit vizualizarea in detaliu a texturii tenului:

  • zonele ridate sau cu predispozitie pentru ridare timpurie
  • natura ridurilor: de expresie sau deshidratare
  • tipul si gradul de uscaciune/ grasime
  • marimea si incarcarea porilor
  • zonele pigmentare
  • grosimea epidermei
  • zone cu capilaritate marita, care nu se remarca cu ochiul liber, oferind detalii asupra predispozitiilor cuperotice
  • orice alte surprize sau nereguli ascunse

LAMPA WOOD

Foloseste lumina UV pentru a diferentia (in culori diferite) zonele cu probleme, ajutand la depistarea problemelor legate de:

–         Pigmentatie si pete solare

–         Piele moarta (prin lipsa exfolierii constante)

–         Congestie totala si predispozitie spre acnee

–         Congestie localizata cu predispozitie spre cuperoza

–         Zona deshidratata

–         Zona cu exces de sebum

–         Zona inflamata

–         Circulatie deficitara

Examinarea atenta a substraturilor detecteaza imperfectiunile tenului normal, invizibile cu ochiul liber.

 TERMOMETRUL DIGIDAL

Este un instrument de masurare subcutanata  a umiditatii. Utilizand Impedanta Bioelectrica (BIA), tehnologie nondistructiva de actualitate, aparatul indica cu acuratete gradul de hidratare si grasime din tesut. Astfel afli cat de buna este conditia tenului tau.

In aceeasi categorie:

Comments are closed.

Post Navigation