Secrete de vedete sau tratamentele care promit…

Când piaţa este invadată de anunţuri tip „Cutăreasca revoluţionează industria de beauty prin lansarea tratamentului cu găinaţ de rândunică sau excremente de muscă ”ori acaparată de apariţia vreunei minuni inginereşti de călcat riduri la presă, ea, clienta decentă, cu educaţie ceva mai consistentă decât a unei dudui consumatoare de articole glossy, ridică neâncrezătoare din sprânceană: Victoria Beckham şi găinaţul de privighetoare

 Astăzi în vizor:  unul dintre tratamentele care invadează wall-urile de pe facebook:

   „Victoria Beckham frecventeaza cabinetul unui dermatolog din Beverly Hills, apreciat si de alte staruri, printre care Kim Kardashian si Jennifer Lopez. Doctorul Harold Lancer are propria linie de produse cosmetice, pe care si-a promovat-o prin numeroase aparitii televizate.
Tratamentul cosmetic agreat de Victoria Beckham dureaza in jur de 90 de minute si costa 400 de euro. Medicul incepe prin a deschide porii prin procedee specifice, dupa care se intinde pe piele o lotiune din placenta de oaie si particule fine de aur”

Încerc să nu cataloghez  “lac să fie, că broaşte-s multe” şi m-apuc de studiat problema placentei de oaie, poate poate descopăr încă o metodă de “tinereţe fără bătrâneţe”.

Să vedem ce descoperim:

Primele mentiuni ştiinţifice despre placentă sunt conţinute în lucrările medicale ale lui Hippocrate şi Avicenna.

Interesul către placentă a apărut în anii 40 ai secolului trecut, de unde deducem c-ar fi destui ani de cand marile companii farmaceutice au studiat şi îmbunătăţit produsele şi principiile de acţiune.

Interesant mi s-a părut faptul că timp de câteva decenii placenta a fost un component SECRET pentru multe produse cosmetice (aici le înţeleg reticenţa, provenită sigur de undeva din zona stomacului)

Se spune chiar ca folosirea preparatelor placentare a permis clinicii estetice din Beverly Hills să renunţe la promovarea Botoxului, după numai o lună de la începerea tratamentelor cu placentă de oaie.

Am găsit şi articole privind documentaţiile ştiinţifice ale companiilor producatoare de produse placentare, care susţin cu multe dovezi efectul benefic al placentei asupra organismului uman, cu rezultate spectaculoase la nivelul pielii.

Măştile placentare, pe baza biomaterialului “viu” sunt o nouă abordare pentru corecţia feţei. Ele întineresc organismul în întreg şi au un efect cosmetic clar, ca urmare a lansării propriului său program de regenerare a epidermei şi dermisului. Tratamentele sunt un adevarat lifting nechirurgical al feţei şi de întinerire vizibila a pielii.

Ca produs cosmetic, se spune ca este cel mai eficace produs nutritiv creat vreodată.  Componentele sale  nutritive sunt analoage componentelor transportate  de  către sânge spre  celulele pielii.  Celula  primeşte întreaga gamă de  nutrienţi , substanţe nemodificate,  care se includ  direct în procesul de  biosinteză. Sunt activate  procesele metabolice de  oxigenare în celulele , care  se  află în deficit energetic, măreşte aportul oxigenului şi îmbunătăţeşte transportarea glucozei, mai  ales în  condiţiile de epuizare celulară  şi  tisulară.

O parte dintre articolele care sustin eficienţa tratamentelor placentare:

 Facelift? Try the sheep placenta treatment to tackle wrinkles sau  Secretul tinereţii lui Simon Cowell

În loc de concluzie:

Produsele pe bază de placentă sunt cea mai noua achiziţie din cabinet, ca şi tratament cosmetic de top, motivaţia fiind  lesne de înţeles.

 

 

 

 

 

In aceeasi categorie:

Comments are closed.

Post Navigation