Pensat corect, sprancene cu stil. In Iasi.

Când spun pensat mă refer la acea formă care avantajează fizionomia, nu reguli, nu șabloane semiuniversale, nu modă.

Forma feţei este unică, direcţia de creștere a firelor este complet alta decât am dori noi.

Mai mult, desteritatea de a rezulta o simetrie perfectă sau un unghi plăcut nu o poate avea decât profesionistul care pensează de ani de zile si analizează fizionomii cu o experienţă bine educată in timp.

Iar atunci când arta si designul se imbină perfect cu cosmetica, rezultă ceea ce eu numesc Estetică Facială.

Stiţi si voi că, oricât de bine ar fi executat un machiaj, acesta nu este complet până când sprâncenele nu sunt și ele bine definite.

Am avut ocazia să intâlnesc sprâncene (persoane) mult prea sobre si serioase, in discordanţa totală cu căldura si agerimea ochilor… pentru ca sprâncenele lor erau atât de apropiate sau ascuţite, incât asprea implicit întreaga expresie a feţei.

Încerc să-mi controlez defectul profesional de a vedea in jurul meu numai sprâncene si nu oameni. De a mă zburli când intalnesc blonde cu sprâncene penibile de la maro roșcat pana la  negru, ‘constructii’ firave cu sprâncene naturale groase (probabil din frica de a nu le avea prea subtiri), sau semicercuri atât de arcuite… probabil desenate cu un compas, nu cu penseta.

 

Mi-ar plăcea să cred ca exista trucuri sau tehnică universal aplicată, insă experienţa din cabinetul cosmetic m-a facut să recunosc cu tărie că nu s-a lansat acea formulă magică de conturare a sprâncenei perfecte.

Asa cum in artă nu există un tablou perfect, formula magică in estetică facială se supune acelorași reguli: simţ artistic, bun gust, imaginaţie si un dram de experienţa.

 

O mica parte din ‘lucrarile’ mele, postate la insistenţa prietenelor (puţine, pentru că nu-mi place să stau de fotografii in timpul lucrului):

 

Pensat si rectificat forma sprancene (by ProEstetic Iasi)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In aceeasi categorie:

Comments are closed.

Post Navigation