Pensat corect, sprancene cu stil. In Iasi.

Când spun pensat mă refer la acea formă care avantajează fizionomia, nu reguli, nu șabloane universale, nu modă.

Forma feţei este unică, direcţia de creștere a firelor este complet alta decât am dori noi.

Mai mult, desteritatea de a rezulta o simetrie perfectă sau un unghi plăcut nu o poate avea decât profesionistul care s-a format în ani de zile si analizează fizionomii cu o experienţă bine educată in timp.

Iar atunci când studiile tehnice, arta si designul se imbină perfect cu estetica, rezultă ceea ce eu numesc Estetică Facială.

Stiţi si voi că, oricât de bine ar fi executat un machiaj, acesta nu este complet până când sprâncenele nu sunt și ele bine definite.

Am avut ocazia să intâlnesc sprâncene (persoane) mult prea sobre si serioase, in discordanţa totală cu căldura si agerimea ochilor… pentru ca sprâncenele lor erau atât de apropiate sau ascuţite, incât aduceau asprime întregii expresii faciale.

Încerc să-mi controlez defectul profesional de a vedea in jurul meu numai sprâncene si nu oameni. De a mă zburli când intalnesc blonde cu sprâncene penibile de la roșcat pana la  negru, fizionomii firave cu sprâncene naturale groase (probabil din frica de a nu le avea prea subtiri), sau semicercuri atât de arcuite… probabil desenate cu un compas…

 

Mi-ar plăcea să cred ca exista trucuri sau tehnică universal aplicată, insă experienţa din studioul propriu m-a facut să recunosc cu tărie că nu s-a lansat acea formulă magică de conturare a sprâncenei perfecte, că nu există o şcoală/curs sau un manual care să-ţi formeze ochiul, că succesul ţine de un simţ nativ estetic cu care te naşti şi pe care ţi-l educi cu multi ani de practică.

Asa cum nu te apuci de pictat după youtube, ca să devii artist consacrat; la fel cum în artă nu există o reţetă pentru tablouri. Formula magică în estetică facială se supune acelorași reguli: simţ artistic, bun gust, imaginaţie şi ceva ani de experienţă.

 

O mica parte din ‘lucrarile’ mele, postate la insistenţa prietenelor (puţine, pentru că nu-mi place să stau de postat fotografii din lipsă de clientelă):

 

Forma sprancene (by ProEstetic Iasi) prin pensat:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Post Navigation