Ochi obositi? Riduri, pungi, cearcane?

Mai mult de 80% dintre persoanele care intra in cabinet sunt nemultumite de aspectul pielii in zona ochilor.

Normal pentru generatia noastra, atata timp cat una din zece persoane cu varste apropiate de 20 ani nu folosesc deja produse dedicate… pe motiv “lifting la 20 ani”?

Eronat! Lifting inseamna hidratare profunda si intensiva, nu neaparat produse care  actioneaza asupra mecanismului de contractie musculara.

Dar cea mai mare greseala, si din pacate greu recuperabila la nivel dermato-cosmetic, este aceea ca tragem semnalul de alarma abia in momentul aparitiei primelor riduri.

Sa intelegem de ce insist pe aceasta gafa, intalnita la majoritatea:

Pe langa acest articol, in care am explicat sistemul de formare al cearcanelor, revin cu cateva completari:

Cum se formeaza pungile si ridurile de sub ochi, posibile remedii:

Formarea pungilor de sub ochi se face treptat; initial puteti observa o mica „pernuta” imediat sub pleoapa inferioara, care apare la inceput doar in cazuri de oboseala.

In lipsa interventiilor rapide, aceasta se poate mari, astfel incat odata cu trecerea lunilor sa se transforme intr-o umflatura inestetica a pielii.

Cauza clara este procesul natural de imbatranire, accelerat de anumiti factori care tin de intretinere si ingrijire specifica gresita.

In mod normal, exista o cantitatate de grasime in zona de sub ochi, care este sustinuta de ligamente. Odata cu imbatranirea, aceste ligamente devin mai laxe si se detensioneaza (cel putin 10% cu fiecare an), permitand grasimii de sub ochi sa inainteze spre suprafata pielii, formand pungutele de sub ochi.
Odata cu trecerea timpului punga creste, pielea pierde elasticitatea si se formeaza un aspect de “saculet”.

Mai mult, natural (sau agravat de lucrari dentare) oasele fetei incep sa migreze, determinand zone de “depresiune”, localizate pe anumite puncte cheie: ochi, maxilar. Pielea nu reuseste sa se comprime cu aceeasi putere pe care o avea la 20 ani, lasand pliuri in zonele mai des “accesate”: ochi, gura.

Dar cel mai important factor se pare a fi altul, si anume:

Presupun ca deja stiti: pielea din jurul ochilor este lipsita de glande sebacee!

Un tesut la care bariera protectoare de sebum lipseste, iar pielea nu este lubrefiata, epiderma se va subtia treptat si va ceda/crapa.

Exact aici se produc cele mai mari gafe! Si anume: de ce trebuie sa asteptam momentul critic, acela al aparitiei primelor linii? Prea tarziu…. Pentru a prelungi aparitia acestui fenomen inevitabil este strict necesara intretinerea dupa anumite criterii a zonei problema.

Exista tehnici dedicate, nu neaparat profesionale, nu neaparat produse scumpe, pentru a oferi un aspect de piele intinsa si dupa 40 ani.

Iti voi dezvalui toate aceste “mici secrete” la primul tratament in cabinet.

Mecanismele prin care corpul nostru creeaza cearcanele negre de sub ochi:

Toate revistele si articolele glossy de pe net vuiesc cum ca motivul principal al acestei enervante afectiuni este lipsa cronica de somn, privitul excesiv la televizor si calculator sau, printre altele, nopti pierdute si consum de alcool. Este insa o impresie gresita faptul ca aparitia cearcanelor este legata de comportamentul nostru! Si-mi sustin teoria, intemeiata pe demonstratiile medicale ale renumitor institutii sau oameni de stiinta.

Care sunt cauzele adevarate a cearcanelor negre?
Cearcanele iau nastere in capilare, cele mai mici vase sanguine. Acest fenomen este natural, se intampla tuturor. Printre cauzele reale ce pot exacerba acest fenomen:

  • Ereditatea este factorul primar pentru aparitia acestul fenomen. Ca si multe alte atribute genetice – culoarea ochiilor, par drept sau ondulat, ten gras sau uscat – predispozitia la aparitia cearcanelor este mostenita.
  • Varsta accentueaza cearcanele. Pe masura ce imbatranim, pielea devine mai subtire si mai friabila, iar pierderea in colegen si elastina impreuna cu pierderea depozitelor de grasime subcutanate adancesc depresiunea suboculara. Astfel, umbra cauzata de arcada sprancenoasa pe regiunea infundata scoate foarte mult in evidenta ceracanele.

In concluzie, va rog sa intelegeti cel mai important aspect, pe care multe cabinete il evita cu buna stiinta, de dragul marketingului tradus in profit:

Tratamentele cosmetice pentru zona ochilor lucreaza DOAR pe ridurile fine de deshidratare, pe pungile datorate retentiei de apa, si pe cearcanele datorate oboselii excesive.

Tot ce tine de riduri de expresie, riduri adanci deja irecuperabile, pungi de ordin ereditar, cearcane de anumite tipuri (am explicat mai sus) nici un cabinet sau produs cosmetic nu poate ameliora situatia.

Cabinetul Proestetic se mentine in topul recomandarilor clientelor datorita diagnosticului transparent, mizand doar pe rezultate acolo unde ele sunt posibile, si nu pe recomandari de tratamente inutile, fara succes.

 De ce ai alege un tratament profesional pentru zona ochilor?

In primul rand, tehnologia depaseste de departe nivelul de tratamente home user.

In al doilea rand eficienta nu provine doar din produse & tehnologie, ci si din “de ce, cat si cum” folosim, mai ales atunci cand nu ne explicam de ce recomandarile revistelor si colegelor de birou nu au nici un efect.

 

 

Despre masca electromagnetica de masaj:

Bazata pe teoria traditionala de acupunctura, masca contine 26 de puncte electromagnetice de neodium, care construiesc un camp electromagnetic. Activand microcirculatia, aduce un efect de luminozitate, relaxeaza muschiul ocular si are un impresionant efect drenant.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.

Post Navigation