Tratamentul de curatare IDEAL

Nu veti putea planta orhidee pana nu arati terenul!

curatare-tenDe ce am nevoie de CURATARE?

Prezenta deseurilor celulare in jurul si in orificiul canalelor  impiedica treptat patrunderea unor substante in epiderm. Pentru o buna absorbtie a ingredientelor active din produse, trebuie eliminate grasimile cutanate si reglata secretia glandelor sebacee.

Fara curatare pielea  isi pierde luminozitatea. Datorita stratului de celule dehidratate de la suprafata reinoirea celulara se incetineste si astfel tenul devine tern si congestionat.

Oferiti sanatate si vitalitate pielii prin tratamente de curatare, care vor elimina celulele moarte si vor ajuta tenul sa respire din nou, oferindu-va in acelasi timp o senzatie de prospetime si un aspect iluminat.

Tratamentul de curatare intr-un cabinet cosmetic

Zilnic ma minunez cum reusesc unele cabinete sa invoce natura profesionala a unui tratament, atata timp cat detin la raft: 10 sticluţe produse profesioanale, 2 creme, 2 măşti, una bucata vaporizator si una bucata sterilizator (electroderm).

Si sunt multe dintre voi care ati trecut prin astfel de “tratamente profesionale”,  cu sechele gen iritatii, fata inflamata, pauza în casă 2-3 zile.

* exemple sunt multe, aleator am ales cateva locatii cu pretentii de profesionisti:

tratament asa nu* o baie de abur, extractie si masca pentru unii inseamna “profesional”

curatare-asa-nu-2

* tratamentul de curatare de 50 min intr-o clinica estetica consta INTR-O EXFOLIERE sub aburi aromatizati (subliniat in verde)

Scuzati-mi afirmatia, dar “lac sa fie ca broaste-s multe”!

Dragele mele, sa ne intelegem asupra catorva aspecte; poate chiar nu ati avut ocazia sa depistati varianta reala, noncomerciala:

Un TRATAMENT COSMETIC DE CURATARE nu consta nici in produsele cu care se lucreaza si nici in extractia comedoanelor !!!

1. Importanta produselor:

Indiferent de tipul produselor (de market, dermo-cosmetice sau profesionale), nici un produs pentru curatarea tenului nu poate indeparta singur punctele negre sau albe (pentru aceasta exista aparatura dedicată), nu poate vindeca acneea sau o alta afectiune cutanata, nu hidrateaza si nu echilibreaza cantitatea de sebum produsa de glandele sebacee, nu deschide porii!

De ce? Zeci de explicatii bazate pe anatomia pielii am oferit in nenumaratele articole & comentarii de pe proestetic.ro

2. Dotarea cabinetului:

Cand spunem profesional, nu ne referim la un vapozon si un electroderm. Si nici la perii electrice. S-a depasit demult nivelul anilor 70, cand o oala cu apa aburindă ţinea loc de vapozon. Tratamentul profesional se bazeaza pe o serie de minim 10 functii cosmetice, pe care pacienta nu le are la dispozitie ca home-user ( ultrasunete, mezoterapii, ionizari, abraziuni, exfolieri chimice, măşti sub lumină polarizată, laser samd)

3. Extractie comedoane:

In primul rand nu confundati comedoanele cu punctele de milium/milia. Cele din urma au complet alta tehnica de eliminare, mai complexă, de migala chirurgicala pentru a nu lasa urme.

Intr-un cabinet NU ESTE VOIE sa lasi semne, urme, inflamatii sau piele iritata. Asta o faceti voi acasa, prin tehnicile pe care le gasiti pe blogurile si revistele glamour. Cabinetul ofera o gama completa de tehnici (experienta, medicamente, aparatura) care nu vor permite ca o clienta prospat curatata sa nu poata merge la o sedinta photo imediat după.

Cosmeticiana cu un nivel de pregatire peste cel de “scara blocului” si cu o experienta de zeci de ani de practica, nu trebuie sa va scoata maţele printr-un folicul, asa cum vi se intampla voua, acasa, de cele mai multe ori, in fata oglinzii.

Ca si concluzie:

Cand spunem CURATARE PROFESIONALA spunem  2 -3 ore de tratament.

O mica paranteza: cand lucram in Silhouette, am primit o mustrare cu 10% taiere la salariu, pentru faptul ca am depasit extractia de 7 minute pe fisa tehnica (mde, fata constiincioasa ce eram, cu intentia să zbârnâi dintr-o sedinţă, nu sa o chem la 5 tratamente pe motive comerciale). Pentru ca un tratament de curatare de o ora inseamna 7 minute pe ceas de extractii. Va mai intrebati de ce plecati “ca batute” de la un tratament de curatare “profesional”? “Arăm noi terenul”, dar nu cu tractorul!

Cand spunem TRATAMENT DE CURATARE ne asteptam la acea tehnologie/apratura pe care home-userul nu si-o permite acasa. Deci vorbim de multe functii cosmetice dedicate, pe care cabinetele care se respecta au obligatia sa le detina.

Nu vorbim de o firma anume, asa cum nici medicul nu ar trebui sa lucreze doar cu o companie anume – aspectele comerciale se deduc. Vezi detalii AICI

Nu mergem la cosmetică pentru SPA (alintaturi mai mult sau mai putin “profesionale”) cand vorbim de agresiune a pielii – pentru ca o curatare este clar o actiune minim distructiva intr-o prima etapa.

Cand spunem CURATARE COSMETICA spunem produse farmaceutice si ingredienti medicali .

Ne intrebam de ce dureaza 2-3 ore? Un cumul de 10 etape de tratament (adapatate si selectate functie de necesitati) nu pot fi facute pe principiul “peste o ora am alta programare” – pentru că azi trebuie sa fac norma de 5 tratamente, 10 epilări si 20 de pensate.

Si mai ales, nu facem sedinte spa. Tratamentele de relaxare sunt binevenite in vacante sau atunci cand trupul iti cere relaxare ambientala si odihna, dar nu când vine vorba de fiziologia pielii.

Asadar, deschideti bine ochii şi informaţi-vă, înainte de a calca pragul unui cabinet cosmetic.

 

 

 

Comments are closed.

Post Navigation