ProEstetic Cosmetics – produse cosmetice personalizate

Pasiune nascuta din greselile mele si ale altora…

De ce personalizat, atata timp cat piata este saturata de fel de fel de produse care promit ca “sterg” anii si problemele?

Conceptul ProEstetic Cosmetics s-a nascut din dorinta de perfectiune, din stilul meu extrem de pragmatic, realist si analitic, rasfrant si in sfera estetica, in speta tratamente si produse de beauty.

Sub acest stigmat analitic, cautand explicatii in cele mai marunte detalii , am cautat prin studiu si perfectionare continua sa inteleg cum functioneaza motorul acestei masinarii numita industria de beauty.

Datorita defectelor de caracter (desi unii prieteni mi le numesc gresit virtuti), de multe ori am fost  nemultumita de ce ofera piata, de lucruri facute in spirit comercial si cam atat, de abur vandut in ambalaj de lux si promisiuni modelate ca-n povestile cu tinerete fara batranete…

As exagera sa spun ca nu am intalnit inca produsul ideal pentru problema X, insa:

Cate dintre noi se confrunta doar cu “un X”? Intotdeauna va exista un complex de “Y”+ “Z”, samd.

Si banuiesc ca nu priviti atat de pueril incat sa va imaginati ca o companie va avea interes de a investi pe bune intr-un produs “all inclusive” (asa cum promite spre exemplu Olay-ul cu un demachiant ce previne 7 semne ale imbatranirii doar cu o imagine publicitara aleasa cu cap).

Plecand de la aceste principii au urmat luni si ani de incercari, experimentari, studiu, esec, o avere aruncata pe ingrediente risipite inutil, dar si multe satisfactii. Am avut ocazia sa “ma joc” cu cele mai ciudate combinatii in materie de cosmetica, sa inteleg de ce la unele dintre noi functioneaza ceva iar la altele nu, sa vad pe viu ca alternativa naturista poate face minuni… asa cum la altele doar chimicalele au eficienta.

Si toate astea au condus la pasiunea mea: produsele handmade… se pare singura solutie prin care pot elimina multe din nemultumirile vizavi de complicata-mi fire

Intotdeauna am crezut in puterea naturii, dar din experienta am ajuns (din pacate) la convingerea ca, in unele situatii, medicina alopata ofera solutii mai rapide si cu adevarat eficiente cand e vorba de PROBLEME SERIOASE, si nu doar “intretinere”.

Ajungem aici la disputatele produse de sinteza, chimicale, conservati samd.

Va spuneam de stilul meu pragmatic si realist de a privi problemele… de aceea va invit si pe voi sa privim impreuna la rece cateva aspecte:

Daca va imaginati ca va puteti transforma complet viata in natural 100%, ar insemna sa renuntati complet la ABSOLUT tot ce se cheama cotidianul generatiei. Mergeti orbeste pe hrana si stil de viata bio, fara sa realizati ca in spatele trandului, mafia din umbra bio a mai bifat cateva victime care viseaza cai verzi pe pereti. Aveti idee prin ce sistem sunt acreditate pt consum astfel de produse? Eu una cred ca sunt destul de matura incat sa realizez ca afacerile & interesele marilor corporatii depasesc nivelul nostru de amarat consumator

Taranii sunt incorsetati strategic prin fel de fel de gaselnite, iar noi, citadinii, ne dam fitele in vant la rafturile bio din supermarket si comandam on-line produse care mai de care mai “naturale” – in speranta ca exista un organ de control atat de onest, care sa garanteze veridicitatea etichetelor

Si apropo de lucruri cinstite, mai am zeci de intrebari fara raspuns (de cand ma ocup de proiectul handmade):

La o succinta scanare online dupa produse handmade, am ramas atat de derutata, incat mi-am evaluat atat de serios proiectul…de mai aveam putin si renuntam la el.

Pai cat de naiva poate fi piata incat sa creada ca un produs pretins 100% natural, manufacturat din shpe unturi bio ce dapasesc cu mult suta de lei pe kilogram/ ingredient, ambalate in recipiente elegante (care costa minim 30% din pret total produs), la care mai adaugi si 2-3 costuri indirecte, poate fi vandut la un pret de 10-15 lei?

Cu toate discounturile posibile pe care le poate obtine o fabrica de cosmetice la achititia engros/industriala a ingredientilor…preturi de retail pe firma, si tot nu poti obtine un produs finit la pret de numai 10 lei … caci de profit nici nu poate intra in discutie! Pai atunci ce sa inteleg? Ca folosim margarina in loc de unt de shea si sparg lunar cate un magazin Apicola, incat sa raman si eu cu 1 leu profit?

Am eu o vorba: “lac sa fie ca broaste-s multe!”

Cu toata lipsa de modestie si bun simt am o intrebare pentru toti manufacturierii de unturi si sapunuri naturale: in afara contactului de mail pe care-l oferiti clientului, ce credibilitate legala aveti pentru produsele puse in vanzare? Un “nume” in domeniu raspunde cu capul pentru ceea ce face si ofera…pe cand altii raspund, daca au chef, doar la mail…

Este lesne de inteles ca rezultatele, review’urile bune si recomandarile dau nota produsului,dar pentru asta nu e necesar sa umflam etichetele de prezentare cu toti ingredientii cosmetici din dictionar… pentru ca devine penibil pentru cunoscatori.

 

Acestea sunt o parte din criteriile de care am tinut cont inainte de toate… principii dupa care am evaluat toata activitatea proiectului ProEstetic Cosmetics.

Aici veti gasi, pe langa produsele naturale de intretinere, si multe alte tratamente specifice, pe baza de ingredienti chimici & medicali.

Domeniul de activitate in care profesez, sub numele unei companii pentru care raspund ca administrator in fata legii, sper sa va ofere intr-o oarecare masura garantia produselor pe care le prezint.

Preturile vor varia in raport direct cu compozitia produselor (cu diferente semnificative de la o linie la alta), insa doar pasiunea mea…nu-mi poate acoperi costurile de achizitie a ingredientilor utilizati.

Magazinul functioneaza exclusiv pentru clientele cabinetului ProEstetic, intrucat acest site nu reprezinta un  magazin CLASIC de vanzari on-line; cu alte cuvinte nu exista o persoana dedicata, care sa preia instant comenzile sau sa ofere suport tehnic imediat. Astfel, pentru a evita confuziile sau comenzile nepreluate/ neonorate la timp am fost nevoita sa restrictionez accesul doar catre clientele cabinetului. 

 

In aceeasi categorie:

Comments are closed.

Post Navigation