Evaluarea frumusetii faciale folosind proportiile anthropometrice

phimask2

Vizita la un cabinet de estetica faciala ar trebui sa corespunda si asteptarilor, nu? Acelea de a gasi „specialistul” pe mana caruia sa ne lasam, convinse fiind ca principiile estetice ale acestuia sunt cele care vor conduce la o schimbare de look placuta.
Si totusi, experienta unora dintre noi denota contrariul.

Organizatoric vorbind, a deschide un cabinet cosmetic nu are nici o legatura cu principiile estetice. Pentru ca, a obtine acea diploma de absolvire a cursurilor de cosmetica, nu inseamna ca aptitudinile sau studiile complementare in domeniu (arhitectura, medicina, design) te-au indemnat sa-ti concretizezi talentul. Diploma nu inseamna acreditarea talentului, in Romania inseamna doar atestat de functionare.
In majoritatea cazurilor, a face cursuri de cosmetica, inseamna ca ai o profesie, deci te poti angaja la un salon patronat de o tanti plina de bani, de unde sa-ti asiguri venitul zilnic de intretinere a familiei.

Cu parere de rau, aud deseori la cliente: „Cosmetica in Iasi tine de epilari sau tratamente mot-a-mot dupa fişa tehnica, cine sa fi auzit de principii ortodontice in estetica sau parametri faciali contemporani? Forma sprancene dupa calcule matematice? Eii, doamne!”

Ei bine, ar trebui sa va schimbati optiunile atunci cand alegeti ESTETICIANUL.
As vrea sa intelegeti DE CE alegerea tine de un complex mult mai amplu de factori!

Asadar va supun atentia pentru cateva minute asupra unui studiu din „ScientificWorldJournal 2014” pentru a intelege diferenta intre ce face o cosmeticiana si ce principii are un estetician:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3951104/

In aceeasi categorie:

Comments are closed.

Post Navigation