Machiaj permanent sau machiaj semipermanent?

machiaj semipermanent proestetic iasi

Unde este diferenta? Sa fie doar un termen comercial?

Să înţelegem împreună „logica”, aşa cum mi-am obişnuit clientele şi la tratamente, plecând de la principiul de bază: PIELEA este VIE!

 

machiaj permanent

Orice procedeu de tatuare produce daune epidermei, tusul fiind dispersat sub forma de granule fine la jonctiunea epiderm-derm.

Cat timp grosimea epidermului se situeaza in jurul valorilor 0,03-0,1 mm, este impropriu a considera ca acul nu patrunde pana la nivelul dermului – acea zona vascularizata, care produce sangerari si tumefieri tranzitorii.

Deducere logică: sângerarea denota faptul ca adancimea tatuajului trece de 0.1 mm.

Imedmachiaj semipermanentiat dupa tatuare tusul este preluat de keratinocite si celulele fagocitare (responsabile de cicatrizare). Mai exact, iniţial tatuajul apare ca o pata stridenta pe suprafata epidermei.

La intervalul mediu de o luna (ciclul complet de regenerare celulara) fibroblastele s-au activat deja in functia de reparare si regenerare, formand un tesut de granulatie (cicatrice proaspata), care se maturizeaza pe parcurs in tesut fibros. Pielea – prin sistemul sau de imunizare- are tendinta de a elimina cerneala din epiderma.

Este momentul in care realizam cat anume din tatuaj „a vrut” pielea „sa primeasca”. Iar situatiile sunt diferite de la caz la caz, nu tine de procedura sau puterea pigmentului.

Este momentul in care se petrec primele reactii chimice între nuanta pigmentului si pigmenţii naturali ai pielii. Aceeasi culoare de pigment va fi MEREU diferita de la o persoana la alta, functie de tonurile pielii individuale (fiecare are o anumita reactie cu galbenul sau rosul din piele – particularitate data de melanocite)

La doua – trei luni baza epidermei este complet reformata, prevenind orice alte pierderi de cerneala din epiderma. Tusul se afla sub un strat de tesut fibros, este practic mometul in care se estimeaza durata de viata a tatuajului.

tatuaj cosmetic

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ce un tatuaj cosmetic se estompeaza în timp?

Particulele de cerneala sunt mutate lent in derm, ca urmare a actiunii celulelor fagocitare mobile (celulele sistemului imunitar), care in combinatie cu melanocitele (cele care dau culoarea pielii) vor produce cu siguranta schimbari de culoare a pigmentului.

Cu cat persoana are un sistem imunitar superior, cu atat migrarea celulelor fagocitare este mai rapida si in consecinta tatuajul se va estompa mai rapid in timp.

Un factor la fel de important in mentinerea unui tatuaj este PIGMENTUL.

Cea mai importanta este calitatea medicală a acestuia (articol dedicat AICI), cat si dilutia – încât să ofere un aspect pronuntat sau difuz.

Producatorul declara puterea tusului în termeni comerciali cunoscuti ca „pigmenti permanenti” sau „semipermanenti”, ceea ce oferă tatuajului denumirea de machiaj permanent sau machiaj semipermanent, indiferent ca vorbim de tatuaj sprancene, tatuaj ochi sau tatuaj buze.

Dar trebuie sa stiti că tatuajul cosmetic este DEFINITIV, cu urmă lăsată pe viaţă, cu o “PUTERE” mai intensă sau mai slabă – functie de producătorul de pigmenţi, şi cu o estompare mai mult sau mai putin pronunţată, funţie de individualitatea fiecăreia.

like-proestetic-page

Comments are closed.

Post Navigation